Info Glasvezel: Hoe kom ik aan een nieuw mailadres?

Uit Den Hout
Ga naar:navigatie, zoeken
Info Glasvezel: Hoe kom ik aan een nieuw mailadres?
Datum 2017/05/17
Locatie Dorpshuis Den Brink
Activiteiten
Deel deze pagina
Icon Twitter.png Icon Facebook.png
Nieuwe foto
Glasvezel in Den Hout e.o.


U doet toch wel mee?


Nu genoeg snelheid is voor de toekomst te weinig


Info dag woensdag 17 mei in Dorpshuis Den Brink Den Hout 15.00 – 21.00 uurMet alle plezier wil ik alle toekomstige glasvezel gebruikers in ons buitengebied kosteloos helpen en adviseren hoe zijn om kunnen gaan met een “email overgang” omdat zij van provider gaan wisselen.
Een ieder mag mij bellen (graag ’s avonds, in het weekend en op de donderdag overdag) op 0162-307801 of mailen ruud@tbit.nl


Een aantal stappen:
1) Besluit nemen hoe het uiteindelijke gewenste email adres eruit moet zien:
a. Accepteren dat er bij een wijziging van een service provider altijd het email adres wijzigt (omdat die gekoppeld is aan het domein van de provider)
Lijkt me de minste interessante oplossing omdat ik verwacht dat er in de toekomst nog eens van serviceprovider op de glasvezel gewijzigd gaat worden, als er nieuwe providers beschikbaar komen.
Telkens iedereen doorgeven dat je mailadres weer is gewijzigd brengt een boel rompslomp met zich mee….
Men kan voor een web-mail oplossing kiezen (denk hierbij aan Google ’s Gmail of Microsofts Hotmail of Outlook.com etc.)
Voordeel:
i. Gratis
ii. Makkelijke integratie met andere applicaties bv agenda functionaliteiten
Nadeel:
iii. beperkt in de keuze van het mailadres.
Het gebruikte domein is nl. “wereld omvattend”, dus grote kans dat er al een piet.plezier@gmail.com bestaat. Je ziet dan vaak dat er een alternatief gekozen wordt in vorm van piet.plezier507@gmail.com (genoemd email namen/adressen zijn fictief)
iv. Privacy is mogelijk minder verzekerd: bv. Google weet heel veel al van je…. Er wordt van alles bijgehouden


b. Een eigen domeinnaam registreren. En een mail doorstuur functie hieraan koppelen (dat wordt dan voor je gedaan)
Voordeel:
i. Eigen domeinnaam => staat professioneel, kan ook grappig zijn want je bent vrij om zelf een domeinnaam te kiezen zolang deze maar niet reeds bestaat
ii. Zelf bepalen welk email adres je wit gebruiken: immers de domeinnaam is al uniek, dus nu kun je wel piet.plezier@familieglasvezel.nl gebruiken.
iii. Mail adressen staan geheel los van de provider die je kiest, nu en in de toekomst. Overgang van ene provider naar de andere is zonder genoemde rompslomp uit te voeren
iv. U hoeft zelf niets meer aan te passen, alleen het mail adres door te geven dat bij de huidige of nieuwe provider wordt gebruikt

Nadeel:
v. Er zijn kosten aan verbonden: zowel voor de domein-registratie als het doorsturen van email postbussen een jaarlijks bedrag. Hoe langer de periode van de registratie is hoe goedkoper het wordt.
Ik (TBIT) kan u aanbieden:
Een eigen .nl of .com (of vergelijkbaar) domein met bundel van max. 10 verschillende mail adressen voor 46,90€ incl. BTW per jaar, bij een 5-jarige periode. (bij een kortere periode wordt dit ietsje duurder).
Genoeg dus om een heel gezin, bedrijf of ander combinatie te voorzien van eigen “mooie” email adressen die niet meer van een provider afhankelijk zijn!
(Overigens kan TBIT u ook domein- en webhosting bieden waardoor zowel eigen mail adressen ook eigen webpagina’s krijgt. Is mogelijk interessant voor bedrijven)

2) Bij keuze b) of c) hierboven, kunt u nu al van start gaan om het nieuwe email adres te gaan gebruiken. Hoe eerder u hiermee begint, hoe sneller uw vrienden, klanten, relaties etc. hun administratie hebben bijgewerkt met het nieuwe mailadres.
Bij keuze c) wordt direct het nieuwe mailadres met eigen domeinnaam in gebruik genomen; de mail zal gewoon bij uw huidige provider worden afgeleverd.
Het zal vanaf nu nog ongeveer 6 maanden duren alvorens de glasvezel bij u operationeel is => in die 6 maanden loopt uw internet abonnement nog van uw huidige provider en betaalt u deze toch al voor de te leveren diensten. Die 6 maanden zijn meestal genoeg om uw relaties het nieuwe mail adres te laten doorvoeren. U hoeft dus niets extra’s aan uw huidige provider te betalen.

3) Mocht u langer dan 6 maanden gebruik willen maken van uw oude email adres, dan kunt u hier bij uw huidige internet provider een aparte dienst voor afnemen: “email forwarding” of te wel doorsturen van email naar een ander email adres. Hier zijn kosten aan verbonden, maar die zullen verwacht ik hoger uitvallen dan de 3,90 € incl BTW per maand zoals die hierboven zijn genoemd (voor max. 10 mail adressen).
U kunt er zelfs voor kiezen om permanent de mail de laten doorsturen van uw huidige provider naar straks de glasvezel provider (dan verandert er voor de buitenwereld ook niets). Maar uw huidige provider bepaalt de kosten hiervoor en ook of zij dit voor onbetaalde tijd willen doen of niet.

Met vriendelijke groet,


Ruud van der Tak
TBIT info: Louis Vermijs
Vrachelsestraat 41 mob. 0655140276
4911 BG Den Hout
Tel. 0162-370871
Internet www.tbit.nl
Email: info@tbit.nl

Inschrijven voor een glasvezelverbinding gaat via Mabib.
De deadline voor de vraagbundeling is 6 juni 2017, schrijf u dus snel in!